Wat is eigenlijk biologisch fruit?

Fruit is fruit, dat weten we. We hebben appels, bananen, sinaasappelen etc. Eigenlijk alles wat het tegenovergestelde van groeten is.  Je weet wel, dat gezonde spul aan het begin van de supermarkt pad. Maar waar staat eigenlijk het woord biologisch voor? Het klinkt gezond, maar is het dan ook gezonder dan niet biologisch fruit? We leggen het hieronder voor je uit.

Biologisch de betekenis     

De Nederlandse overheid bepaald wat biologisch is en wat je biologisch fruit mag noemen. In principe zijn biologische producten altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Geproduceerd zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, geur, kleur en smaakstoffen. Eigenlijk alles wat chemisch is, maar puur natuur. Vaak worden deze middelen gebruikt om de gewassen te beschermen, maar vaak ook om het product mooier te maken dan dat het is. Perfecte appels met een mooie rode kleur, maar die eigenlijk slecht van binnen is. Bij biologisch fruit weet je zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en je de appel eet zoals de natuur hem bedoeld heeft. Vol vitaminen en voedingswaarden.

Biologisch versus niet biologisch

Is niet biologisch fruit dan ook per definitie minder gezond? Nee dat niet, het wilt alleen zeggen dat er middelen zijn gebruikt in het proces van de teelt. De appel kan nog steeds goed zijn, maar bij biologische producten weet je het in ieder geval zeker. Hier zijn geen hulpmiddelen gebruikt bij het proces, maar mocht de natuur haar gang gaan. Deze kunnen qua uiterlijk iets minder mooi zijn, maar je hebt wel de garantie dat ze puur natuur zijn. Let dus minder op het uiterlijk van het fruit en kijk naar de beschrijving. Zo eet jij gezond en help je de hardwerkende biologische boeren een handje. Gelukkig liggen er in de supermarkten steeds meer biologische producten en gaat de consument steeds meer mee. Een stukje bewustwording dat steeds groter wordt.