Je gaat trouwen! En nu?


Je gaat trouwen, gefeliciteerd! Maar voordat het zover is, moet er van alles geregeld worden. Wat doe je eerst? Hoe pak je dit aan? Lees het in deze blog!

Prik een datum

Een datum prikken is de eerste stap die je zet als je van plan bent te gaan trouwen. Denk hierbij samen na in welke seizoen of maand jullie willen trouwen. Op deze manier heb je een idee wanneer je de bruiloft kunt plannen. Bij het kiezen van een locatie is dit ook belangrijk. Heb je een bepaalde datum dat je wil trouwen? Dan is het goed om ver van tevoren een locatie te plannen. 

De locatie

Het prikken van een datum hangt eigenlijk samen met het bepalen van de locatie. Je kunt wel een datum in je hoofd hebben, maar als jouw droomlocatie dan al bezet is, zul je of de datum of de locatie moeten veranderen. Kies je voor een trouwlocatie in Drenthe, Groningen of Friesland? Voor iedereen is er wat, zo kun je trouwen op het strand, trouwen in een festivalsfeer en trouwen in een pittoresk kerkje. Er is van alles mogelijk op jullie dag!

Budget

Niet heel onbelangrijk: het budget! Hoeveel heb je te besteden en hoeveel mensen ga je uitnodigen? Ben je misschien al heel lang aan het sparen voor de perfecte bruiloft? Dan kun je groots uitpakken. Heb je niet zoveel te besteden, houd het dan kleiner. Als je op zaterdag trouwt is het bijvoorbeeld duurder dan op vrijdag. Ook in de wintermaanden kan trouwen wat goedkoper zijn dan in de zomermaanden. 

VrijgezellenfeestAls jij gaat trouwen, hoef je natuurlijk niet je eigen vrijgezellenfeest te organiseren. Vaak wordt dit door de ceremoniemeester gedaan. Het kan wel zo zijn dat diegene die het organiseert overlegt met jou wie je wel en niet wil uitnodigen. Misschien overleg je ook wel over welke activiteiten je juist wel of niet wil doen. Zo kun je denken aan survival, een festival bezoeken of opdrachten doen in de stad. Het kan best zijn dat er iets is wat je juist helemaal niet wil doen, dan kun je dit aangeven. Het is tenslotte jouw vrijgezellenfeest!