Deze benodigdheden zijn essentieel voor jouw pup

puppy

Ben je van plan om binnenkort een puppy te nemen? Een puppy hebben is natuurlijk super leuk, maar onderschat niet dat het ook veel werk is. Zeker wanneer je nog niet eerder een hond in huis hebt gehad is dit wel even wennen. Voordat je kunt beginnen aan dit nieuwe avontuur samen met een leuk hondje, moet je goed voorbereid zijn en een aantal essentiële benodigdheden in huis halen. In dit artikel lees je welke benodigdheden dit zijn en start je dit avontuur goed voorbereid samen met je kersverse pup.

Een eigen plekje

Een nieuw huis is altijd spannend, zeker voor je nieuwe pup. Om dit zo goed en rustig mogelijk te laten verlopen is een eigen plekje voor de hond erg belangrijk. Je pup heeft tijd nodig om zich thuis te voelen en een eigen plekje zal hierbij helpen. Vergelijk het maar met een slaapkamer van jezelf of je kinderen. Koop een bench die perfect past bij jou pup, zodat de kleine hond hier comfortabel in kan liggen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een hondenmand te kopen die je in de bench kunt leggen. Op deze manier heeft je pup een lekker comfortabel plekje waar hij zich snel thuis kan voelen.

Halsband of hondentuigje

Laat je goed adviseren bij de hondenspeciaalzaak zodat je de perfecte halsband of hondentuigje kan kopen voor je pup. Het is belangrijk dat deze goed past en niet te strak zit, zodat het uitlaten prettig verloopt voor jou en je pup. Houd er overigens wel rekening mee dat de hond snel groeit en dat het dus handig is om een verstelbaar bandje aan te schaffen. Kies je voor een hondentuigje? Deze heeft als voordeel dat tijdens het uitlaten de druk niet direct op de hals van je hondje komt te staan.

Het juiste voer

De kleine pup moet natuurlijk nog veel groeien, dus een goede voeding is zeer belangrijk. Koop daarom een voer- en drinkbak van het juiste formaat. Puppy’s hebben de neiging om in het begin heel veel te eten, dus je kunt er daarom ook voor kiezen om een voerbak te kopen waar je pup moeite voor moet doen om het eten eruit te halen. Zo leert je pup op een leerzame en leuke manier omgaan met eten. Laat je bij de dierenapotheek adviseren over de verschillende soorten voeding om erachter te komen wat het beste is voor jouw pup.