Waar kun je een beamer voor gebruiken?

Ga je een presentatie geven? Dan heb je meestal een beamer nodig. Door middel van een beamer kun je je presentatie groot laten zien. Heel handig als er meerdere mensen zijn en wanneer ze ver van je af zitten. Bij het gebruik van een beamer denk je vaak aan het geven van een presentatie, maar je kunt het nog voor veel meer gebruiken.

Voor klaslokalen

Wil je een beamer aanschaffen voor in een klaslokaal? Zorg dan dat er sprake is van een hoge resolutie, hoog contrastratio en let erop dat de beamer lang mee gaat. Op die manier is alles voor elke leerling duidelijk te zien. Als je op zoek ben naar een beamer voor een klaslokaal, kun je het beste een beamer huren of kopen met minimaal 3000 ansi lumen en een WXGA-resolutie. Met Ansi lumen wordt het lichtvermogen uitgedrukt. Denk er daarnaast ook aan dat de beamer verschillende aansluitmogelijkheden heeft. Altijd handig als je de beamer ergens mee naartoe wilt nemen of moet verplaatsen naar een ander lokaal. Geef je een presentatie aan een grote klas of meerdere klassen? Dan kan een microfoon ook handig zijn. Als dit niet beschikbaar is op school, kun je bij verschillende winkels terecht voor verhuur van geluidsapparatuur

Voor het gamen

Game je met meerdere mensen? Dan kun je een beamer aansluiten zodat iedereen het duidelijk kan zien. Daarnaast is de beleving groter als je het spel op groot scherm projecteert. Het is hierbij belangrijk dat de beamer die je koopt, een lage lag heeft. Een lag is de vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. Als je een hoge lag hebt, duurt de vertraging langer. Een beamer met een hoge lag is daarom niet geschikt voor het gamen. De vertraging kan namelijk heel frustrerend zijn. Voor het gamen kun je daarom het beste een beamer kopen met een maximale input lag van 63 milliseconden. 

Het bioscoopgevoel

Voor het optimale bioscoopgevoel kun je gaan voor een beamer in huis in plaats van een televisie. Hiervoor is de home cinema beamer gemaakt. Deze beamer heeft een laag aantal Ansi lumen. Het optimale bioscoopgevoel moet namelijk in het donker worden ervaren. Denk hierbij aan een beamer met minimaal 1500 ansi lumen met een Full HD-resolutie. 

3D beamer

Beelden laten zien via een 3D-beamer zorgt voor extra beleving. Dit is geschikt als je bijvoorbeeld een 3D-film wilt kijken. Je hebt hier wel een 3D-bril en een 3D-bron voor nodig. Er wordt geadviseerd om een beamer aan te schaffen met minimaal 2500 Ansi lumen.