Investeren in Bitcoin Cash

De huidige Bitcoin leek vertrouwen te verliezen bij bedrijven en consumenten. Het aantal Bitcoins groeide zeer beperkt en de kosten voor transacties rezen de pan uit. Bovendien waren sommige gebruikers niet in staat om transacties met de Bitcoin te voltooien.

Een afsplitsing van de Bitcoin zou deze nadelen moeten wegnemen. Echter was het niet een makkelijke opgave om binnen het decentrale netwerk een verandering door te voeren. Toch is er begin juli een besluit genomen om de splitsing door te voeren.

In de huidige structuur van de Bitcoin had ieder blok in de keten een capaciteit van 1 MB. Er konden ‘slechts’ 3 transacties per seconde worden uitgevoerd.

Met de komst van de Bitcoin Cash hebben ze deze capaciteit weten te vergroten naar 8 MB. Hierdoor verlopen transacties sneller en vallen de kosten per transactie lager uit. Er kleeft wel een nadeel aan de blokketen (blockchain) van de BCC, aangezien deze veel zwaarder is en hierdoor moeilijker te onderhouden. 

In Nederland Bitcoin Cash kopen

Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke exchange van eigen bodem. Goedkoper dan Litebit en tevens gebruiksvriendelijker dan alle andere Nederlandse handelsplatformen. De fraudemaatregelen zijn iets overkill, maar in het totaalplaatje is dit geen onoverkomelijk ongemak. Zeker voor de beginnende handelaar kan ik Bitvavo absoluut aanraden.

Bitvavo is vooral gebruiksvriendelijk voor de Nederlandse gebruiker. Ze ondersteunen de betalingsmogelijkheden zoals overboeking en iDeal. Daarnaast vind ik het persoonlijk een stuk beter dan bijvoorbeeld Litebit.eu. Ze hebben daarnaast ook nog eens een eigen wallet cryptocurrency. Bitcoin Cash kopen bij Bitvavo.