De werking en voordelen van freelance factoring

Debiteur

Als ondernemer voorkom je onbetaalde facturen, door te kiezen voor freelance factoring. Dit is een relatief nieuwe vorm van debiteurenbeheer, die voorheen al in Amerika gebruikt werd. Het idee achter deze dienst, is dat facturen aan een externe partij verkocht worden. Deze externe partij noemen we het factoringbedrijf, waarvan je er steeds meer ziet in Nederland. Zo’n bedrijf zorgt voor de afwikkeling van het betalingsproces. Dat wil zeggen dat de factuur naar de klant verstuurd wordt, dat klanten een betalingsherinnering ontvangen als er niet tijdig betaald is, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over deze mogelijkheid om je cashflow te continueren binnen je organisatie.

freelance factoring

Kosten voor het afnemen van freelance factoring

Het afnemen van een dienst als freelance factoring is niet gratis. De kosten die hiervoor betaald worden, zijn afhankelijk van de hoogte van de factuur en de betalingstermijn hiervan. Des te langer de betalingstermijn van de factuur is, des te hoger zal de te betalen vergoeding ook zijn. Dit is geen vast bedrag, maar een percentage van de totale factuursom. Vaak ligt het percentage voor het inschakelen van een factoringbedrijf tussen de 4-5%. Houd er hierbij rekening mee, dat je zelf geen omkijken meer hebt naar het incassoproces, als een klant niet betaalt. Deze taak neemt het factoringbedrijf van je over.

Finqle

Continue cashflow heeft een grote waarde

Voor ondernemers kan het erg vervelend zijn, als facturen niet tijdig betaald worden. Doordat de cashflow vaak beperkt is, zijn ondernemers afhankelijk van de betaling van facturen die door henzelf verstuurd zijn. Als klanten niet binnen de gestelde termijn betalen, kan dit betalingsproblemen veroorzaken bij bedrijven. Door de facturen aan een factoringbedrijf te verkopen, heb je de betaling in veel gevallen al binnen enkele dagen op je bankrekening. Wel zo’n fijne gedachte, als je ook je eigen leveranciers tijdig wilt kunnen betalen.