Eenvoudig een verklaring aanvragen

vog aanvraag

Voor sommige functies heb je een VOG nodig, letterlijk betekent het Verklaring Omtrent Gedrag. Met de verklaring laat je zien dat je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd die je nieuwe functie in de weg kunnen staan, voorheen kon je alleen via de gemeente een vog aanvraag doen. Dit koste je een hoop tijd en onnodig wachten, tegenwoordig doe je via internet eenvoudig de aanvraag. Op de website van vog-aanvraag.info vind je alle informatie daarover.

Wie beoordeelt je aanvraag

Op welke wijze je ook een VOG aanvraagt, de dienst Justis zal je aanvraag in behandeling nemen. Heb je de aanvraag in gang gezet dan zal de dienst bekijken of je strafbare feiten hebt gepleegd, hierbij wordt een aantal jaar teruggekeken. Hoeveel jaar precies zal afhangen van de functie die je uit gaat voeren, de terugkijktijd kan variƫren van 5 jaar tot 30 jaar voor rechters en advocaten. Op vog-aanvraag.info kun je eenvoudig en veilig een VOG aanvraag doen. De uitslag wordt altijd per post gestuurd naar het woonadres dat bekend is bij de gemeente.

vog aanvraag

Welke beroepen

Dan heb je natuurlijk de vraag voor welke beroepen je een vog aanvraag moet doen, de groep onderwijzers, gastouders en taxichauffeurs. Maar ook mensen die bij de overheid gaan werken, of mensen die in de zorg werken met kwetsbare mensen. Krijg je te maken met een financieel beroep en veel geld wat je moet behandelen heb je ook een verklaring omtrent je gedrag nodig. Zo zijn er veel beroepen en functies waar je een aanvraag voor moet doen. Naast de wettelijke verplichting kan een werkgever ook zelf besluiten dat die de verklaring wilt hebben.