Een Tomzitting

Tomzitting

Een Tomzitting wil zeggen dat er bij een strafrechtelijk feit, geen rechter aan te pas komt. Voordat de strafzaak naar de rechter zal moeten gaan, wordt er een oplossing gevonden. Voordeel hiervan is vaak, dat de straf een stuk lager kan worden, dan dat de rechter zal geven. Daarom is het zo fijn om eerst een gesprek met een officier van justitie te hebben voordat een bepaalde zaak naar de rechter gaat. Echter is het wel belangrijk om hier een advocaat voor in te schakelen. Deze hebben meer kennis en ervaring op dit gebied en kunnen goed helpen bij een rechtszaak.

Tomzitting

Een Tomzitting aangevraagd

Een tijd geleden ben ik in een zaak beland waar ik nog nooit eerder mee te maken heb gehad. Tijdens een normale rit in mijn auto van het werk naar huis werd ik aangehouden. Volgens de betreffende agent was ik door rood gereden. Ik kon het niet geloven en ontkende dit dan ook. Nog nooit ben ik door een rood licht gereden, dus waarom nu wel. Deze agent was alles behalve aardig en daarom werd ik boos. Ik weet dat je hier geen kort lontje moet hebben, maar het was even niet anders.

Het gevolg was dat ik behalve door het rode licht rijden ook nog eens mocht voorkomen wegens belediging van een agent in functie. Gelukkig is dit door middel van een tomzitting met een sisser afgelopen, maar het had ook heel anders uit kunnen pakken.