Voordelen van maatwerk meubels in huis

Advies

Bij het inrichten van een ruimte in huis zijn er verschillende aspecten op te letten, waarvan het formaat van meubels een voorbeeld is. Door voor maatwerk meubels in huis te kiezen, heb je altijd meubels die aansluiten op de beschikbare ruimtes in je kamers. Het komt regelmatig voor dat men voor een net iets te grote wandmeubel, kast of bank kiest. Hierdoor steekt deze bijvoorbeeld uit richting een deurkozijn, is het meubelstuk niet precies tegen de wand aan de duwen, enzovoorts. Met maatwerk meubels zal je voortaan niet langer tegen dergelijke problemen aanlopen. Dit is echter niet het enige voordeel van het op maat laten maken van meubels! In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Maatwerk meubels in de kleur die jij wilt

Maatwerk meubelsEen ander voordeel van maatwerk meubels is het feit, dat je deze qua stijl naadloos aan kunt laten sluiten op je eigen wensen. Veel meubelmakers bieden je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende houtsoorten. Ga je hierbij voor teakhout, of geef je de voorkeur aan kersenhout? Het teakhout heeft een vrij lichte kleur, terwijl het kersenhout een donkerdere houtkleur heeft met een rode gloed.

De kleur van het hout kan bepalend zijn voor de uitstraling hiervan. Zo past een teakhouten meubelstuk goed in een landelijk of modern interieur. Daar waar het donkerdere kersenhout juist goed te combineren valt met een klassieker ingerichte ruimte.

Zorg dat meubels dezelfde stijl hebben

Op maat gemaakte kastLet er bovenal goed op, dat de stijl van de meubels in huis in grote lijnen hetzelfde is. Bij een te groot contrast tussen de meubelstukken, kunnen ruimtes een rommelige uitstraling krijgen. Iets wat je wilt voorkomen, omdat het ruimtes vaak ook ongezelliger maakt. Laat een meubelmaker advies geven over de verschillende soorten houten die aansluiten op je huidige interieur. Een voorbeeld van een ervaren meubelmaker met een centrale ligging in Nederland is Wortman Meubelen.