Zo koop je een geschikte tractor!

Is het een trekker of toch een tractor? Gelukkig zijn beide namen goedgekeurd en bedoelen we bij beide namen ook hetzelfde voertuig. Namelijk een voertuig dat speciaal ontwikkeld is voor de landbouw, al wordt deze machine steeds voor meer doeleinden gebruikt. Een trekker, of tractor, is een relatief sterk voertuig dat onder andere wordt gebruikt om een ander (voer)tuig te trekken, te duwen of te slepen. Met de aanhanger, de ploeg of al het andere wat achter een trekker bevestigd kan worden wordt bijvoorbeeld het land gerooid, de grond gesleept of lading vervoert. Wil je een tractor kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten? Dan hebben we hier wat waardevolle tips voor je!

Kosten

Is tractor is helaas niet goedkoop en je zult dus wel een aardig budget moeten hebben als je dit voertuig wilt aanschaffen. Toch hoeft het je ook geen miljoenen te kosten, wat er voor sommige trekkers wel gevraagd wordt. De prijs van een degelijke tractor hangt af van een paar verschillende factoren. Zo heb je natuurlijk te maken met nieuwe exemplaren en tweedehands exemplaren. Voor een gloednieuwe tractor zul je altijd meer betalen dan voor een tweedehands tractor. Natuurlijk ben je wel de eerste eigenaar en heeft het voertuig nog geen werk verricht maar toch kan een tweedehands exemplaar ook zo enkele voordelen opleveren. Daarnaast betaal je uiteraard bij sommige ook voor de naam. Voor een John Deere zul je bijvoorbeeld wel wat meer neer moeten liggen in vergelijk tot een minder bekend B merk. Hoeveel het gaat en mag kosten hangt dus grotendeels van jezelf af.

Merk

De meest bekende merken onder de tractoren zijn toch wel de John Deere, Fendt en de New Holland. Toch doen andere merken zoals Case-IH, Challenger, Claas, Deutz-Fahr en Massey Ferguson zeker niet onder. En vergeet ook zeker Steyr, Valtra en Volvo niet. Voor welke je kiest is ook afhankelijk van persoonlijke voorkeur en interesse. Vraag hierbij eventueel wat advies aan kennissen, vrienden en collega’s. Ook verschillende reviews-site op het internet kunnen je helpen bij het maken van een keuze voor je merk.

Vermogen

Boeren ooit horen praten over het aantal PK’s dat hun trekkers hebben? Dan hebben ze het uiteraard over de paardenkracht van hun voertuig. 1 PK staat voor een paardenkracht en is nog een uitdrukking van vroeger. Een beetje een fatsoenlijke tractor heeft wel een minimale pk van 35. Hiermee heb je genoeg vermogen voor algemene werkzaamheden. Wil je, je tractor in zetten voor zwaarder werk? Dan ben je uiteraard ook op zoek naar meer PK.