Klimsporen geven een betere grip om te klimmen

klimsporen

klimsporenVanaf het moment dat ik klimsporen ben gaan gebruiken, is mijn werk een stuk makkelijker geworden. Voordeel is dat je dit materiaal makkelijker mee kan nemen in de auto. Voorheen moest ik een aanhangwagen huren voor mijn ladder. Deze past niet in mijn auto en daarom moest ik vaak extra kosten maken om een aanhangwagen te huren. Tegenwoordig heb ik een tas met mijn materiaal mee en meer niet. Ook tijdens het werken is het makkelijker om deze sporen aan te doen. Met een ladder was ik al een tijd bezig om deze van de aanhanger af te halen en goed neer te zetten tegen een boom. Vaak moest ik halverwege weer naar beneden omdat de ladder aan het verschuiven was. Erg handig was dit niet om mee te werken, maar je moet toch wat. 

Een geniale oplossing om met klimsporen een boom in te klimmen

Tijdens mijn werkzaamheden heb ik mij nog nooit zo veilig gevoeld als deze keer. De klimsporen hebben een zeer goede grip en het klimmen klimsporenwordt hierdoor een stuk makkelijker. Ook als ik op de juiste hoogte zit voel ik mij steviger. Want de sporen hebben zich vast geklemd in de boom. Om hieruit te vallen zal een stuk moeilijker worden. Bij het gebruik van een trap, hoefde ik maar een verkeerde beweging te maken en deze begon al te verschuiven. OM dan snel naar beneden te klimmen is met een grote zaag niet te doen.

Tegenwoordig lijkt het wel dat ik mijn werk een stuk sneller kan doen. Geen gedoe meer met een ladder. Tevens heb ik een speciaal harnas gekocht waar een zitplank aan bevestigd is. Hiermee kan ik tijdens mijn werkzaamheden in een boom gaan zitten, ook dat maakt mijn werk er een stuk makkelijker op. Nu vraag jij je natuurlijk af, waar ik al dit materiaal koop. Bij  VDSTEENXXL natuurlijk!