Een rondreis door Bali

Voor velen is het een droom, een rondreis door Bali. Of in het algemeen een wereldreis is voor velen een droom. Lekker een paar maanden weg uit het regenachtige Nederland en verder met de wereld ontdekken. Als je op een gegeven moment die droom kunt waarmaken (financieel gezien) is dat natuurlijk supertof! Wel is het een tip om erg goed voorbereid op reis te gaan. Bali is tegenwoordig een zeer drukke vakantiebestemming en dat betekent dat je niet altijd maar overal terecht kunt om te slapen. Maar wat is er eigenlijk zo bijzonder aan Bali dat zoveel mensen daarnaartoe willen? Op Bali heb je een combinatie van allerlei verschillende dingen, van ultiem relaxen tot cultuur snuiven. Denk aan mooie stranden, indrukwekkende rijstterrassen en gigantische tempels. Tel daarbij op dat je er heerlijk kan eten en dat het ontzettend goedkoop is. Wie wil dat nou niet?

Vervoer op Bali

Als je dan eenmaal de 12 uur lange vlucht hebt overleefd ben je als het goed is op je eerste bestemming beland. Maar waarschijnlijk blijft dat niet de enige bestemming op Bali. Op Bali is het het handigst om tussen verschillende bestemmingen met de taxi te reizen. Dat klinkt misschien duur maar voor een ritje van 1 uur betaal je vaak nog geen €12. In je hotel kan je altijd een taxi regelen naar je volgende bestemming en op sommige plekken kan je gebruik maken van de taxi apps Uber of Grab. Op de bestemming zelf is het ideaal om een scooter te huren voor de kleine afstanden. Ook kan je verschillende eilandjes bezoeken door middel van de boot.

Accommodaties

Nergens anders op de wereld vind je zulke unieke hotels en appartementen dan op Bali. Van kleine schattige bungalows tot complete villa’s met een mega zwembad en wellness mogelijkheid. Daarbij is het ook nog zo dat je al deze toffe locaties voor een relatief klein geldbedrag kunt krijgen. Op Bali begrijpen ze heel goed hoe je een mooie en romantische sfeer kan creëren. Als je met een wat grotere groep naar Bali gaat is het een idee om een villa te huren. De prijzen die je bijvoorbeeld in Zuid Spanje ziet voor een villa zijn in Bali wel heel anders. Ook zit er dan meestal nog een heel mooi zwembad bij inclusief een buiten badkamer met een stortdouche en een groot bad. Als je nou samen met je partner naar Bali gaat zou ik een bungalow aanraden. Gezellig met zijn tweetjes tussen de rijstvelden verblijven.