Wat is Shea butter

Butter

Een veel voorkomende vraag als men dit product voor de eerste keer zien is: Wat is Shea butter? Het is een 100% natuurlijk plantaardige boter die vast is, als deze op kamertemperatuur is. In de Afrikaanse Savanne groeit de Karité boom en uit de noten die hieraan groeien wordt Shea butter gewonnen. Deze Karité boom heeft veel bijzondere eigenschappen en hierdoor wordt het ook wel de Boom des Levens genoemd.

Wat is Shea Butter

Verzorg uw huid en haar met shea butter

Shea butter heeft een nootachtige, rokerige geur en bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F. Hierdoor werkt deze boter bevorderend voor de huid en wordt het gebruikt om de huid te hydrateren en elasticiteit te verbeteren. Daarnaast bevordert het ook de bloedsomloop. Ten opzichte van andere natuurlijke oliën heeft Shea butter een hoog gehalte aan verzorgende eigenschappen. Bij de boter varieert dit tussen de 5% tot wel 17% en bij veel andere natuurlijke oliën ligt dit percentage vaak onder de 1%. Het is daarom ook niet gek dat deze boter in Afrika al eeuwenlang gebruikt wordt voor de verzorging van hen huid en haar.

Huid

Hoe wordt Shea butter gemaakt

Zoals gezegd wordt de boter gemaakt van de noten van de Karité boom. De schil van de noot wordt eerst gekraakt. Daarna gewassen en ten droge gelegd. Dan wordt de noot zelf gekraakt en geroosterd. Hierna wordt het zo fijn gemalen dat er een pasta ontstaat welke een aantal uren handmatig gekneed wordt en gezuiverd met water. Deze pasta wordt dan nog op een laag pitje verhit en uit zichzelf zal de boter boven komen drijven. Dit zal dan weer ten droge gelegd worden en voila; Shea butter.

Hopelijk is hiermee uw vraag ‘Wat is Shea butter’ grotendeels beantwoord is en dat u weet waarvoor u het kunt gebruiken.