Laat je tuin bestraten door een hovenier uit jouw woonplaats

Heb je al een geruime tijd niks aan je tuin gedaan of laten doen? Dan licht hij er waarschijnlijk niet erg mooi bij. Tenminste, als je beplanting in je tuin hebt staan. Je hoeft je in ieder geval niet te schamen voor zo’n tuin. Tegenwoordig hebben mensen het druk en hebben geen tijd meer voor het werken in de tuin. Druk zijn is natuurlijk goed. Dan is het niet erg als je de tuin niet kan onderhouden. Voor deze personen als jou zijn er hoveniers. Deze kunnen je tuin aanpassen tot een tuin die mooi blijft zonder er wekelijks wat aan te moeten doen. Zij kunnen namelijk jouw tuin bestraten. Dit lijkt in eerste instantie misschien vreemd, maar dat is het zeker niet. Met allerlei vrolijke kleuren en vormen tegels kunnen ze van jouw tuin een kunstwerk maken. Maar hoe kom je in contact met zo iemand?

Offerte aanvragen voor een hovenier

Online zijn er talloze hoveniers die klussen voor jou willen uitvoeren. Om een overzicht te houden uit de keus zijn er offerteaanvraag websites voor jou waar je een hovenier kan vinden. Je kan hier een offerteaanvraag doen en aangeven wat er moet gebeuren en wat je budget ongeveer is. Binnen 24 uur krijg je reactie. Dit kan/kunnen een of meerdere hoveniers zijn. Bekijk welke het meest overeenkomen met jouw wensen en neem contact op via de aangegeven contactgegevens. 

In je eigen stad of dorp

Als jij je tuin laat bestraten is het onderhoudt nihil. Het enige wat af en toe moet gebeuren is het ontgroenen van de tegels en het weghalen van het onkruid tussen de tegels. Als je deze klussen ook wilt laten uitvoeren door een hovenier is het handig om dezelfde hovenier te vragen. Zij zorgen voor goede tuinonderhoud. Hert is natuurlijk handig als deze hovenier niet ver hoeft te rijden. Meld daarom bij het aanvragen van een offerte dat je zoekt naar een hovenier in jouw woonplaats of daar in de buurt. Zo maakt de hovenier minder reiskosten wat jou weer goedkoper uitkomt. Dus kom je bijvoorbeeld uit Hilversum of Blaricum? Zoek dan naar “Hovenier Hilversum” of “Hovenier Blaricum”. Om jouw tuin te bestraten. 

Ideeën voor een bestrating

 • Mozaïek
  • Door de Grieken uitgevonden en uitgegroeid tot een prachtige en kunstige manier van betegelen van tuinen. 
 • Patronen leggen
  • Door een patroon meerdere keren te verstoppen in de bestrating zorg je voor een vrolijke en geheimzinnige stijl. 
 • Tegels
  • Normale betegeling kan met veel mogelijkheden komen. Zet allerlei tuinmeubels buiten en zorg voor een strak uitziende tuin. 
 • Advies van de hovenier
  • Kan je echt niks vinden wat past bij je huis? Vraag het aan de hovenier. Zij hebben veel ervaring op dit gebeid en weten wat voor jou het best uit komt. 
 • Fontein inbouwen
  • Als dit mogelijk is zou je kunnen gaan voor het laten bouwen van een fontein. De bestrating om deze fontein heen zal minder opvallen doordat de fontein alle aandacht trekt. Overleg dit vooraf wel met de hovenier.