Hoe een Bosche Bol mijn schoen verpeste en Floris van Bommel de situatie redde.

Een weekendje weg in eigen land

Zoals de meeste van jullie wel weten houd ik erg van reizen. Lange reizen naar verre oorden staan uiteraard met uitstek bovenaan de wishlist, maar dat is met een drukke baan niet altijd even haalbaar. Daarom doen wij met enige regelmaat korte tripjes naar een stad in het buitenland. De vliegtickets zijn erg goedkoop en je bent er toch even tussenuit. Aangezien we nog een vrijkaart voor de trein hadden liggen besloten we het deze keer eens binnenlands te zoeken. En waar ga je dan heen? Den Bosch natuurlijk, de stad van de Bossche Bollen!

Snel dineren kan je leren

Na werk op vrijdag sprongen we in de trein voor ons korte reisje naar het hotel.Viavia hadden we deze met korting geboekt en hij zat vlak bij Den Bosch centraal: ideaal gelegen!  In verband met een geknapte bovenleiding ging de reis heel wat minder voorspoedig dan gepland. Pas om 22:00 kwamen we ’s avonds aan, geirriteerd en moe. Ons plan om uitgebreid te dineren hebben we daarom maar laten varen , een snelle snack is ook bijzonder lekker als je gewoon wil slapen. Na een uitgebreid bad zijn we daarom lekker gaan pitten. We hadden namelijk energie nodig voor het cultuursnuiven en, ook niet geheel onbelangrijk, winkelen!

Ongeluk zit in een klein hoekje

Na een veels te uitgebreid ontbijt rolden we het centrum van Den Bosch in. Met een gratis toeristengidsje zagen we flink wat culturele highlights, en zakte rond een uurtje of elf neer op een zonnig terrasje voor, hoe kan het ook anders, de beroemde bossche bol! Het duurde even, maar zodra we de lekkernij kregen was het wachten vergeten. Ik nam een grote hap en…. liet de helft van de slagroom van de vork vallen. Op mijn lievelingscchoenen. Paniek! Aangezien deze van suede zijn bleken ze niet te redden. In plaats van mijn weekend compleet te laten verpesten besloot ik oplossingericht te werk te gaan: ik googlede op mijn schoenmerk en guess what: in de winkelstraat verkochten ze schoenen van Floris van Bommel: mijn lievelingsmerk!

Schoenmakers die zeker bij hun leest moeten blijven

In de winkel heb ik een nieuwe versie van mijn schoenen kunnen kopen. Mooier, zelfde kleurtje, en voornamelijk weer een nieuwe uitstraling. Noem me saai en eentonig, maar ik zweer bij dit schoenenmerk. Je ziet echt dat er liefde in is gestoken. Wat ik er zelf zo leuk aan vind is dat ze een echt familiewerk zijn. Van vader op zoon wordt de liefde voor schoenen doorgegeven. Als dat geen familietrots is weet ik het ook niet meer! Ze hebben in ieder geval mijn weekendje Den Bosch gered.