Het milieu; Waar zijn we mee bezig?

Laten we met zijn allen wel beseffen dat de wereld langer mee moet dan alleen onze en de volgende generatie. We moeten met zijn allen beter om gaan, gaan met het milieu. Gelukkig zie je om je heen dit besef groeien. De eerste grote gevolgen van onze omgang met de planneet worden nu duidelijk en met deze gevolgen groeit het besef. Wij in Nederland hebben er weinig last van dat de aarde opwarmt. Het klimaat wordt iets extremer met warmere en koudere dagen. Er komen wat vis- en insectensoorten voor in onze wateren en onze bossen die normaal in Azië gezien worden. Maar echt grote gevolgen heeft het voor Nederland niet gehad. Dit is wel even anders als straks de dijken doorbreken omdat door de opwarming van de wereld de poolkappen blijven smelten en het waterpeil blijft stijgen.

De plastic soep

Misschien wel de grootste flater van de mens, het laten ontstaan van de plastic soep. Door al het afval dat we weg gooien in de zee en de stromingen die er van nature stromen hoopt al dit plastic zich op in één grote plastic soep. Dit plastic wordt weer gegeten door de vissen die de mens eet. Uiteindelijk zijn we door ons eigen afval planneet, mens en dier aan het vergiftigen.

Afval scheiden

Gelukkig zie je steeds meer mensen die hun afval scheiden. Plastic, groente fruit en tuin afval, hout, papier en karton alles wordt netjes gescheiden weggegooid. Tuurlijk soms loop je door de wat mindere wijken van de grote stad en is het hier en daar nog wel een zooitje. Vroezenpark na een warme dag wanneer iedereen buiten heeft gebbqed bijvoorbeeld. Dan zie ik die rotzooi liggen en dan denk ik met het zelfde gemak gooi je het in de houtafval container. Gelukkig heb ik thuis een heerlijke open haard waardoor ik al mijn overbodige hout, papier en karton in de open haard kan gooien.