Tips om je maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden

Je zou ervan schrikken hoeveel geld de meeste mensen elke maand weggooien aan zaken waarvan ze niet op de hoogte zijn of aan zaken waar ze gewoon geen aandacht aan besteden. Er bestaan dan ook verschillende manieren om je maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden zonder daarvoor drastische veranderingen in je leven te moeten aanbrengen. Op je huishoudbudget besparen, is rekening houden met onze eenvoudig toepasbare tips om je maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden

De overschotjes in je koelkast

Elk jaar gooien we honderden kilo’s aan voeding weg. Inderdaad, je hoort het goed…honderden kilo’s per persoon. Ga een keer per week eens door je koelkast en las een overschotjesdag in. Met wat creativiteit kan je een leuk gerechtje met de overschotjes in elkaar boksen en bespaar je zo heel wat kosten op jaarbasis.

Abonnementen bij de vleet

De gemiddelde Nederlander heeft ongeveer 10 abonnementen op zijn of haar naam staan. Dit gaat van het abonnement voor je mobieltje tot het abonnement van je favoriete sportzender of magazine. Er zijn echter heel wat abonnementen die we niet of nauwelijks gebruiken of die we bij een andere provider goedkoper zouden kunnen krijgen. Maak eens een lijstje van je abonnementen en zeg op wat je niet gebruikt en vergelijk wat je wel gebruikt en zeg de rest op.

Geld etende droogkasten

Je maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden, kan je eenvoudigweg ook door wat vaker het droogrek boven te halen om je was te drogen. Een gemiddelde droogkastbeurt kost om en bij de 1 euro. Als dat niet makkelijk bespaard is!

De deelmaatschappij

Er zijn heel wat spullen die we slechts eenmalig of zelden gebruiken en die we toch aankopen. Overweeg om samen met vrienden of familie deze spullen te kopen en ze dan te delen. Of nog beter, loop even langs de buurman die het zeker in huis heeft en het wel een keertje wilt ontlenen.