Liposuctie populairder dan ooit

Liposuctie bestaat al heel lang. Al in de jaren ‘60 van de vorige eeuw was deze techniek bekend en in de jaren ’70 werd deze vorm van plastische chirurgie voor het eerst in de moderne vorm toegepast. Doordat er veel vraag naar bleef wordt deze cosmetische ingreep nog steeds uitgevoerd, en door middel van innovaties is de methode gelukkig wel steeds beter geworden. Het blijft populair om de contouren van het lichaam te verbeteren als deze ook na een gezonde levensstijl nog niet helemaal naar wens zijn.

Laat je goed informeren

Overweeg je om liposuctie uit te laten voeren? Dan is het belangrijk om je van tevoren goed te laten informeren. Het risico van liposuctie is tegenwoordig vooral beperkt tot bloedingen en infecties. Tegen ernstige complicaties zoals vetembolie en trombose hebben deskundige chirurgen vaak maatregelen genomen op het gebied van faciliteiten en kennis bij het personeel, maar het is nooit voor 100% uit te sluiten. Over het algemeen kun je echter wel zeggen dat liposuctie een veilige ingreep is.

Gezonde levensstijl

Wat voor resultaat kun je van een liposuctie verwachten? Dat verschilt erg per individu. Deze ingreep is vooral geschikt voor als je een rekbare huid hebt en een gezonde levensstijl, zodat er geen complicaties kunnen ontstaan door roken of medicijngebruik en het resultaat blijvender zal zijn. Indien dat het geval is, zal je waarschijnlijk blij zijn met het zichtbaar en definitief verdwijnen van de plaatselijke extra vetophopingen. Zo hebben je eigen inspanningen een maximaal effect als het om het verwezenlijken van een mooie lijn gaat.